Plaça de l’Abat Oliba s/n - 17500 Ripoll972 704203informacio@monestirderipoll.cat

L’eucaristia (missa o comunió)

És el sagrament en què Jesucrist dóna el seu cos i la seva sang –o sigui, ell mateix- per nosaltres. La primera vegada que es rep el cos de Jesús és la primera comunió.

 

Per preparar-se per la comunió:
1. Infants: procés catequètic de formació de dos anys de durada. El procés d’iniciació en la vida cristiana continua amb tres anys més, al final dels quals es rep el sagrament de la confirmació.
2. Joves i adults: procés personalitzat.
Per pregar per un difunt o una intenció a la missa. Passar pel despatx parroquial, enviar un email a parroquiesripoll@monestirderipoll.cat o trucant al 972 700 243.

eucaristia
 

Qüestions freqüents:

 
La missa és sempre igual!?
És cert que sempre és un encontre amb Déu. Si bé les persones de la família sempre són les mateixes, la seva presència sempre és diferent. Semblantment amb Déu: cada setmana ens ofereix allò que ens cal i nosaltres li presentem i agraïm allò que hem viscut. Així les coses senzilles de cada dia prenen un sentit nou.
La missa és el millor aliment del nostre cor i tota la nostra vida, personal, familiar, laboral se n’enriqueix. Durant l’any litúrgic celebrem els diferents moments de la vida de Jesús.

És obligatori, per un cristià, anar a missa cada diumenge?
Més que obligatori, és necessari. És obligatori menjar cada dia? Cal veure la missa com un encontre amb Déu, on ell ens omple dels seus dons i ens fa participar de la seva vida.
Els primers cristians deien “sine dominica, non possimus”: sense el diumenge, no podem [viure la fe, viure la vida].

Puc combregar sempre si ja he fet la primera comunió?
A més d’haver rebut la primera comunió, per a rebre el Cos de Jesús (la comunió) cal estar amb plena comunió amb ell. Per això hem d’examinar-nos per veure si, per deixadesa o per acte lliure, hem trencat l’amistat amb Jesús. És el que es diu “estar en gràcia de Déu”. Si hem deixat, lliurement, d’anar a missa o bé ens adonem que hem trencat greument alguna de les indicacions que Déu ens dóna en els anomenat manaments, cal rebre el sagrament del perdó abans de combregar. Aquest sagrament anomenat també confessió és un sagrament molt bonic que ens fa viure l’alegria del perdó i ens reconcilia amb nosaltres, amb els altres i amb Déu.
Tanmateix, encara que no pugui combregar, puc participar de la missa i obtenir-ne molt de fruit.

MENU