Plaça de l’Abat Oliba s/n - 17500 Ripoll+34 972 704203informacio@monestirderipoll.cat
  • ca
  • en
  • es
  • fr

Grups i entitats parroquials

grups
 

Consell de pastoral interparroquial
És el consell que assessora el rector en la cura pastoral de les parròquies. Col·labora a fixar les prioritats i a programar, animar i revisar l’activitat parroquial aplicant el Pla de Pastoral Diocesà.

Consell d’economia
És d’obligada constitució i el rector ha de comptar amb el seu consell en l’administració i conservació dels béns de la parròquia, bo i subratllant la dimensió pastoral que tenen. Vetllarà perquè es doni una informació clara, autèntica i transparent de la gestió econòmica.

Consell arxiprestal de pastoral del Ripollès
Es reuneix cada dos mesos per animar i planificar algunes accions pastorals a nivell arxiprestal. També valora la pastoral especialitzada rural, hospitalària i de la salut, familiar, aplecs, festes majors, catequesi, penitència, juvenil, càritas, etc.

Consell presbiterial i diaconal de l’Arxiprestat del Ripollès
Trobada trimestral de preveres i diaques en una rectoria, santuari o equipament parroquial. Es revisa i es coordina l’acció pastoral conjunta segons el Pla de Pastoral Diocesà. Es fa també un treball d’enriquiment mutu.

Catequesi interparroquial de Ripoll
L’equip de catequesi de les dues parròquies programen, revisen i porten a terme l’educació catequètica i celebracions conjuntes. Es fa catequesi a Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Sant Julià de Vallfogona, Sant Cristòfol de Campdevànol, Sant Pere de Gombrèn i Santa Maria de Borredà.

Trobada arxiprestal de catequesi
Trobada anual de nens de primera comunió. La propera trobada, l’onzena, es farà a Santa Maria de Camprodon el proper mes d’abril de 2014.

Grup Gerbert
Trobada de matrimonis per a dialogar sobre temes d’adaptació als nous temps, sobre l’actualització de la fe, la pastoral i l’evangelització.

Tornar a creure
Trobada mensual a la rectoria del monestir per a refer la fe.
De gener a juny de cada any. Sessions gratuïtes i sense compromís.

Vida Creixent
És un moviment per a la gent gran de caire evangelitzador que treballa sobre temes molt ben preparats.

Mans Unides i solidaritat internacional
ONG de l’Església per a la promoció i desenvolupament de països en via de desenvolupament. Vetlla per la solidaritat a nivell internacional, gràcies a campanyes concretes com la “campanya contra la fam” (2n diumenge de febrer) o la distribució de la “llàntia solidària” (Nadal).

Coral Capella de Santa Maria de Ripoll i cor Els Follets
Directora: Teresina Maideu. La Capella de Santa Maria va ser fundada el 1893 per l’aleshores rector del Monestir, Mn. Jaume Bofill, que tenia la il·lusió d’acompanyar i magnificar les celebracions litúrgiques. Des d’aleshores ha continuat aplegant un grup de ripollesos que canten música religiosa, profana i cants populars.

Amics de l’Orgue del Monestir
Podeu formar part de l’associació amb els seus objectius. Inscripcions a la parròquia.

Hospitalitat de Lurdes
Es prepara durant l’any el pelegrinatge a Lurdes de les parròquies. Hi ha una capella que visita les famílies de l’arxiprestat per oferir pregàries pels malalts.

Visita als malalts
Un grup de persones visiten els malalts de la parròquia. El mossèn i el diaca porten la comunió a qui ho demana. És bo demanar el sagrament de la unció dels malalts.

MENU