Plaça de l’Abat Oliba s/n - 17500 Ripoll+34 972 704203informacio@monestirderipoll.cat
  • ca
  • en
  • es
  • fr

Mecenatge

El monestir de Santa Maria de Ripoll és un dels conjunts arquitectònics més importants de Catalunya. Cada any el visiten més de 50.000 persones, que vénen atretes per la portalada esculpida i el temple abacial, obres cabdals del romànic català, però també per l’extraordinària riquesa d’elements simbòlics que Ripoll aplega. El comte fundador Guifré el Pelós, l’escriptori monàstic, l’abat Oliba, la reconstrucció del monestir durant la Renaixença, el bisbe Josep Morgades, la petja d’Elies Rogent, totes són fites que irradien alguns dels passatges més gloriosos de la història i l’art de Catalunya. Ripoll transcendeix molt més enllà de les pedres, transmet un missatge, ha esdevingut un símbol.

Icona per antonomàsia de la vila de Ripoll, el Monestir és, al mateix temps, una de les principals parròquies del bisbat de Vic.

Vols ajudar el Monestir? Els donatius són essencials pels nous projectes

Tot aquest llegat cultural i espiritual és el que des de la parròquia del Monestir i el Patronat volem garantir per a les generacions futures.

Donatius
Hi ha moltes maneres de contribuir al manteniment del conjunt monumental. Els donatius particulars són essencials per portar endavant determinats projectes.

Per fer un donatiu puntual o regular per a la conservació del Monestir, adreceu-vos al rector de la parròquia:

Mossèn Melitó Tubau i Espelt
Carrer del Dr.Raguer, 12.
17500 RIPOLL

Telèfon: 972 700243
parroquiesripoll@monestirderipoll.cat

Campanya d’apadrinament del nou orgue
L’actual orgue del monestir va ser construït per Gabriel Blancafort el 1978. És un instrument petit, anomenat de cor, molt limitat ja que només disposa de 310 tubs distribuïts en sis registres. És massa petit per omplir de música les naus del temple i molt just de recursos sonors per a una església de la seva categoria. També presenta un desgast a causa del seu ús i s’hi han detectat corcs fa pocs anys.

El nou orgue tindrà 1.344 tubs, obra del taller Blancafort

Davant la necessitat d’una renovació, s’ha pres la decisió de construir un nou orgue per al Monestir, que s’ajusti a les necessitats i la grandiositat de l’espai. El projecte de la firma Blancafort preveu un orgue de dos manuals i pedal amb 17 registres i 1.344 tubs. Disposarà d’un registre flautat de 8’ a la façana, un cos de batalla (trompeteria horitzontal), jocs com els plens, el corneta o el fagot.

Una forma de col·laborar en aquesta campanya és abonant el cost d’un tub de l’orgue segons l’escala següent:

TIPUS DE TUB NOMBRE DE TUBS PREU
A Grans façana 8 6.000 euros
B Mitjans façana 17 1.000 euros
C Petits Façana 36 200 euros
D Trompetes façana 112 200 euros
E Interiors 1.127 50 euros

 

La col·laboració es pot fer ingressant la quantitat escollida al compte 0081 0152 46 0006592072 o al web: orguederipoll.cat o directament a la parròquia o a la recepció del monestir.

El col·laborador rebrà un certificat amb la nota corresponent, s’inscriurà el seu nom als panells de l’orgue i tindrà un rebut per a desgravar el 25% a l’IRPF, o un 35% si es tracta de societats. Als tubs de la façana correspondrà, a més, un tríptic explicatiu, un CD i la inscripció del seu nom ben destacada. Els noms dels padrins dels tubs aniran col·locats als llocs indicats per ordre d’arribada dels donatius.

MENU