La guia espiritual per a l’any que comença; comentant amb un toc d’humor i molt d’amor, l’evangeli del diumenge i de les festes. Reuneix un centenar d’articles, cadascun en dues pàgines, on es comença i s’acaba el tema, encapçalat per una anècdota i donant alguns aspectes tècnics d’aquests textos tan importants que han conformat la nostra cultura, la nostra manera de viure. Les presentacions es duran a terme el divendres 5 de desembre, a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll. Es podran adquirir els llibres a l’entrada del monestir i en aquells actes en què l’autor celebri l’eucaristia en les parròquies del Ripollès. Com que editar i publicar un llibre és una aventura costosa, és d’agrair la col·laboració de tots…
Tal i com assenyala el calendari d’impostos de l’entrada de la basílica de santa Maria, la sra. Rita de la pelleteria va rebre el premi del sorteig, efectuat a la mitja part del Concert de Santa Cecília, el diumenge 23 a la tarda al creuer superior dret de l’església. A la foto la veiem acompanyada d’algunes importants col·laboradores de la parròquia, com la Dolors, la Belén i la Francina. Amb el que es va recollir dels donatius de l’entrada es podrà pagar més d’un tub per al futur orgue de Ripoll. Moltes gràcies a tots els qui vàreu participar.
Amb una gran assistència de públic, va tenir lloc el concert de santa Cecília en honor de la patrona de la música. Intervingueren els artistes ripollesos, des del gran organista Modest Moreno, passant per la violoncelista de Vallfogona, l’Eva Curtó, que varen oferir un selecte repertori. La Sra. Teresina Maideu, dirigint els cors de Els Follets i de la Capella de Santa Maria. Fou una ocasió excel·lent per reunir els amants de la música, en honor de la seva patrona i en benefici del nou orgue del monestir. Amb el que es va recaptar, més de 800 euros en donatius, es podrà assumir almenys un tub i mig. Ad multos annos!
Avancen a bon ritme els treballs d’instal·lació de passeres metàl·liques, baranes, il·luminació i elements de visita museística de les restes de la necròpolis (necro = mort; polis = ciutat, ciutat dels morts) situada sota el presbiteri de Santa Maria. Amb la intenció que aviat pugui ser visitable tant per als ripollesos com per als forans, durant aquest estiu s’estan acabant de posar a punt les estructures per a poder accedir amb garanties i seguretat a aquest racó encara poc conegut del tresor de la vila comtal. El projecte d’arranjament i obertura a la visita pública del subsòl del presbiteri i capçalera de l’església es presenta com una actuació de cara a potenciar els valors patrimonials de l’edifici i dels seus…
El prestigiós portal d’internet “Trip Advisor” ha concedit al Monestir de Santa Maria de Ripoll el Certificat d’excel·lència, gràcies als comentaris excepcionals i de forma constant dels viatgers a través d’aquest portal. Aquest prestigiós premi es basa en la qualitat de les opinions i comentaris que ha recollit Trip Advisor durant l’any passat.
La Capella de Santa Maria d’Igualada va visitar el monestir de Ripoll el passat dijous 20 de maig, acompanyats per Mn. Eduard Flores de la comtal vila, ara destinat a la capital de l’Anoia. En la celebració dels seus 75 anys, varen tenir ocasió de cantar la Salve davant del mosaic de la Mare de Déu i fer-se aquesta bonica fotografia de record.