Plaça de l’Abat Oliba s/n - 17500 Ripoll+34 972 704203informacio@monestirderipoll.cat

La confirmació

És el sagrament que completa el baptisme i amb el qual es reben els dons de l’Esperit Sant per tal de viure i testimoniar l’amor de Déu en les paraules i en els fets.

 

Passos a seguir:
1. Itinerari A (pre-adolescents). La parròquia ofereix una formació continuada que es comença als 7 anys i clou als 12 amb el sagrament de la confirmació.
2. Itineraria B: per adults, seguint l’itinerari proposat pel Bisbat de Vic, s’ofereixen cinc sessions personalitzades de preparació.


 

Qüestions freqüents:

 
Estic batejat, però no confirmat. Cal confirmar-me?
La confirmació culmina el bateig i ens dóna la força per viure la fe amb valentia en mig del nostre món. Podríem dir que estar batejat i no confirmat és una situació anòmala dins l’Església: falta culminar la iniciació cristiana.
És molt convenient, doncs, rebre el sagrament de la confirmació.

Com rebre la confirmació si “ja m’ha passat l’edat”? Cal que vagi a la catequesi com els adolescents?
El Bisbat de Vic ha pensat per aquests casos un itinerari especial adaptable a cada cas. A la parròquia s’ofereix un programa totalment amotllable a la situació personal.

Per què confirmar-se?
En primer lloc perquè és un regal de Déu molt necessari per a viure la fe d’una manera plena.
Alhora, és un moment per a redescobrir la bellesa de la fe, una oportunitat per a reemprendre una proximitat amb Déu i desenvolupar la vida de pregària, potser un xic rovellada.

MENU